person

Energinet

Start / Karriär / Trainee och praktik

Trainee och praktik

Om du är i början av din karriär som tekniker kan vi erbjuda en gedigen traineeutbildning. Utbildningen pågår i 12 månader och efter avslutad utbildning är målet att kunna erbjuda en tillsvidareanställning och fortsatt utveckling.

Traineeutbildningar ges på alla våra kontor och startar normalt under hösten varje år. Hittills har vi erbjudit fyra stycken traineeutbildningar, som alla har fallit mycket väl ut. Vi på Ömangruppen ser det som positivt att få in unga, aspirerande tekniker i företaget, som kan komma med nya synsätt och infallsvinklar.

Praktik och LIA

Vi samarbetar med skolor och utbildningsföretag i vår närhet och kan därför även erbjuda både praktik och LIA-platser på våra olika orter. Praktikanter inom el, värme, kyla, ventilation, automation och energi är de vi vanligtvis tar emot, men även andra områden kan förekomma. Hos får du alltid en lärorik och givande praktiktid som ger dig en bra inblick i arbetslivet.

Från trainee till mentor

Mathias Henningsson började på Ömangruppen som trainee 2013. Under sina år i företaget har han gått ett antal utbildningar och idag jobbar han som servicetekniker. Han är också mentor till nya kollegor. Här berättar han mer om sin utveckling inom företaget:

 

Referenser